~Capitolul 8-Purple dawn-SFÂRŞIT~

–Nathaly,ştiu că o anumită parte din viaţa mea a fost ştearsă,însă simţul eticii nu.Nu îi pot trăda iubirea lui Lestat,ştii bine că l-ar omorâ.

–Christian a renunţat la viaţa lui nemuritoare PENTRU TINE!

–Ştim bine că tu i-ai cerut asta,nu eu!

–Jeaqueline,eu… .

–Mi-ai vrut binele şi sfârşitul celor doi.Dar nu îmi doresc asta!

–E doar o formalitate,nu trebuie decât să duceţi la împlinire sentimentul ce a crescut în inimile voastre iar blestemul tău,şi al lui,va fi spulberat.

–Nu îl iubesc,Nathaly!am strigat venind ameninţător spre ea,oprindu-mă din cauza mirosului necăcios de care m-am izbit.Christian stătea în uşă.A aşteptat încă o secundă pentru a fi observat şi de Nathaly apoi a înaintat calculat spunând :

–Nu e nevoie de asta.Nu suntem personaje feerice din basmele cu care am crescut.Din cercetările pe care le-am făcut în ultimul timp am aflat că o simplă ceremonie ar putea opri tot.Deşi ar…

–…implica formarea unei legături puternice ca cea dintre creator şi creaţie.

–Noi suntem moştenitori,etapa asta e ştearsă.Fără compromisuri.Fiecare primeşte ceea ce vrea şi îşi continuă viaţa.Într-un fel sau altul… .a spus privindu-mă pe sub sprâncene.

–Pentru asta ne trebuia Aman însă sunt sigură că ne putem descurca şi singuri.

Nathaly a aşteptat să fiu şi eu de acord apoi a înaintat ceremonia.Christian mi-a luat mâna într-a lui şi mi-a strâns-o cu puterea unui muritor.Ştiam că Nathaly a fost ocupată cu îngrijirea mea şi de aceea nu a făcut chiar ea cercetările şi într-un fel,aveam încredere în străinul cu care aveam să îmi leg destinul.

–Îţi e frică?a întrebat privind peretele din faţa noastră,o mână ţinând-o la spate.Am zâmbit apoi am îndrăznit să îi privesc profilul.Avea un nas atât de drept iar faţa parcă îi era sculptată în var,chiar şi cu sângele curgându-i prin vene.Genele dese,lungi şi negre ca părul ce în mici cârlionţi îi atingea umerii drepţi şi demni,postura aceea de conte,aerul roial ce îi umplea spaţiul,totul părea un vis.Pentru o secundă am uitat de Lestat,am uitat de Damian şi de Nathaly.Eram doar eu şi el,ţinându-ne de mână.A înghiţit în sec apoi m-a fixat cu privirea ageră şi tenace ca nişte săgeţi întunecate.Expresia feţei îi era statică.Îi puteam pătrunde în cele mai ascunse colţuri ale minţii,îi priveam fiecare amintire,emoţie,gând asemeni unei poze care prindea viaţă.Nu puteam citi decât în ochii lui ce se afla în sufletul lui şi ceea ce găseam în adâncu-i prăfuit era doar dezamăgire,durere şi regret,unul singur : acela că nu va mai păşi în razele lunii alături de mine,că nu îmi va mai putea atinge pielea albă şi rece ca de gheaţă,că nu îmi va mai simţi buzele pe ale lui decât într-un ultim sărut al morţii.

M-am blocat.Eram prinsă în timp şi spaţiu.Nu reuşeam să asociez cu nimic sărutul care era prezent în mintea lui.

–Suntem gata.

Nathaly şi-a pus mâna deasupra mâinilor noastre şi a început să rostească cuvinte în arabă.Era o nuntă,una în care ne legam pe vecie de moarte.„Un suflet are nevoie de un altul pentru a trăi,e ciclul vieţii şi al universului.Cei mai mici sunt mâncaţi de cei mari,iar un sacrificiu are nevoie de un altul.”

–Christian,poţi începe.

Şi-a încleştat dinţii şi m-a privit,ducându-şi mâna pe mijlocul meu.În gând rostea nişte cuvinte pe care le puteam înţelege însă viteza mă împiedica.Respira greu,ochii i s-au umplut de lacrimi dar a continuat.A înghiţit în sec şi a închis ochii spunând cu voce tare :

„Al tău sunt Safwa,şi mereu voi fi.”

commission__justyne_by_zephyrhant-d6oammf

A deschis ochii şi fulgerător m-a prins într-un sărut în care am reuşit să mă destind.L-am acceptat pe acest străin în ceremonia aceasta,dărunindu-mă cu totul,trup şi suflet.După ce buzele lui le-au acaparat pe ale mele am simţit cum în minte mi se derulau momente ale vieţii mele din care păream a fi absentă.O simţeam,în sfârşit,îi simţeam dragostea dar era prea tărziu.Şi-a pierdut suflul şi într-o clipă a căzut secerat la pământ.Am ţipat cât m-au ţinut puterile.Nu i-am dat drumul la mână,nu mă puteam desprinde de o dragoste atât de uşor.Sufletul pierdut l-a înghiţit şi nu avea să îşi mai găsească vreodată calea.Capul lui se odihnea acum în poala mea în timp ce  îi ţineam mâna pe obrazul meu,tânjind după nevoia de a-i simţi căldura trupul în continuu.I-am provocat dureri imense în ultimele lui clipe de viaţă,nu îmi voi putea ierta asta vreodată.Trăiam pentru a-i duce numele mai departe,povestea,călăuzindu-i sufletul.Contele meu întunecat nu mă va mai privi niciodată aşa cum a făcut-o în ultimele sale clipe.

Zorii zilei următoare mă găseau în braţele lui Christian.Trebuia să las să plece o altă parte a vieţii mele.Nathaly şi-a pus mâna pe umărul meu şi a zis :

–Ştiu că îşi e greu,dar trebuie să plecăm.

–Nu pot.am spus printre lacrimi.Cum pot pleca aşa?Lăsându-l aici,singur,rece?

–Suntem vampiri,asta facem.Trebuie să îi duci numele mai departe,cum spune profeţia.E timpul să plecăm… .

~SFÂRŞIT~

Reclame

14 gânduri despre &8222;~Capitolul 8-Purple dawn-SFÂRŞIT~&8221;

  1. Pingback: Mda… | Lost in Wonderland

  2. Deci WOW si doar WOW…esti incredibila….felul in care ai transformat o nunta ce parea a fi unica dintre un vampir si un muritor in ceva ce e o tragedie este atat de deosebit. Felul cum faci paralele intre lucruri si ma faci sa imi imaginez exact cum se intampla totul te face sa fii foarte priceputa. Te pup si ma bucur ca Urmasii Lui Lestat nu ia sfarsit aici! 😀

  3. Din cate am inteles, asta nu e ultimul volum… Yeee! :)) foarte dragut capitolul, ai incheiat bine volumul. Stii doar cat imi plac mie finalurile tragice (Muhahaha!) :))

  4. EEEEuuuuuuuu nuuuu aaaaammm pleeeecaaaat ciii laaaaptooop-uuuul (am tipat destul,zic..) m-a parasit.:( iar telefonul,de idiot ce este nu m-a lasat sa ma loghez.
    Sii revenind, huh,B, sper ca-l readuci tu cumva la viata,printr-o solutie magica, il transformi in orice-ti pofteste inimioara,ca mintea aia a ta poate aduce multe solutii dar si belele-ca acest sfarsit- de exemplu. De ce a murit?Nu… S-a mai dus mica farama de speranta pe care o mai aveam in suflet despre iubire si eternitate si fericire.:(
    Dar mai am o speranta pentru urmatorul capitol ;;)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s