Chapter:04

Mâna îi tremura.Limbile ceasului erau singurele care arătau că timpul nu se oprise în loc.Razele soarelui intrau fără ezitare în casă și îi luminau chipul chinuit de gânduri nefaste și de vorbele lui : ”Ori a fost asasinată ori cineva te-a vrut pe tine moartă dar a dat greș.” Cine să o vrea pe ea moartă?Piatra neagră de la gât o simțea că atârnă greu,ca un pietroi legat de gâtul unui sinucigaș.Nu-și putea stăpâni propriile fantome,era gata să le înfrunte pe ale Valentinei?

–Sabr…Valentina avea mulți dușmani.

Cuvintele care îi ieșiseră pe gură nu o atinseră.Gândul că cineva ar fi vrut-o moartă o înghețase complet.

–Vreau să-i cunosc lumea.

Vocea abia regăsită contură cuvinele ieșite chinuit pe gură.Privirea lui străpungea fiecare cuvânt.Kate nu-și putea ridica privirea din pământ,deși făcuse o afirmație îndrăzneață.

–Nu e ușor să… .

–Am spus că vreau să-i cunosc viața,lumea.

Schimbul de priviri dintre ei fu rapid.Îndărătnicirea și încăpățânarea lui Kate se opuneau oricărei tentative de refuz.Și-a împreunat mâinile,privind-o în continuare.Simțea să nu va ieși bine,va fi doar o piedică în calea desfășurării forței lui.Nu-și permitea să o expună în halul acela,plus că poate descoperi lucruri care o vor schimba pentru totdeauna.

S-a ridicat de pe canapea și s-a plimbat puțin prin cameră,sub atenta ei supraveghere.Speranța încolțea în sufletul cu cu fiecare clipă ce se scurgea.

–Bine.

Își întoarse chipul spre ea și îi privi mina ce se mărea cu fiecare secundă.Bucuria se aprinse înauntrul ei iar asta o aducea mai aproape de Valentina.

–Când ajungem acolo,vreau să știi câteva lucruri.În primul rând,trebuie să-ți găsim un nume sub care să-ți ascunzi identitatea.Nu vrem să dăm greș,mai ales acum când cineva ar putea fi pe urmele tale.Noi suntem doar supuși,lucrăm pentru o întreagă organizație sub formă monarhală,trebuie să-ți cizelăm gesturile.Nu va fi ușor,gândește-te bine.

–Tot ce vreau este răzbunare,iar dacă pot duce asta la îndeplinire,viața mea va fi un preț pe care îl voi plăti cu cea mai mare bucurie.

–Kate… .

–Alex.

–Trebuie să știi că și Eric e unul din cei cu dublă identitate.

La asta nu se aștepta.Se lăsă pe spate,afundându-se în canapea.Înghiți în sec și închise ochii.A fost avertizată.Orașul ăsta întreg are dublă identitate,la ce se putea aștepta de la un detectiv?

–Ar trebui să plecăm,tura mea stă să înceapă.

–Nu îmi iau nimic la mine?

–Ai tot ce ai nevoie acolo.

***

Târziu în noapte se auziră ciocănituri la ușa Katherinei.Mânerul fu încercat,dar nu se deschise ușa.Scârțâitul scărilor se auzi destu de tare și trecu prin ușă.Deodată,sistemul încuietorii fu spart iar ușa se trânti de perete.Eric care era înarmat intră în casă cu grijă.

–Kate!

Strigătul lui fu pierdut printre locurile din casă dar nimeni nu răspunse.Șoapte pierdute printre rafturile bibliotecii îl înconjurau.A mai vrut să strige o dată dar se opri.Urcă pe scări amețit de răsetele și cuvintele ce pluteau în jurul lui și se izbi de ușa dormitorului Valentinei.Nu știu cum ajunse acolo dar asigurându-se,intră.

Ușa îi fu dată de perete,ieșind din țâțâni.S-a lăsat jos iar ușa trecu chiar deasupra lui.Ferestrele erau larg deschise iar pedrelele fluturau din cauza vântului.

Mincinosule… .

Se întoarse brusc dar nimeni nu era acolo.Mai făcu câțiva pași în spate dar se împiedică și căzu pe podeaua rece și tare.Sub picioarele lui lungi erau alte două vineții și reci ca gheața.S-a ridicat speriat de pe ele și privi imaginea macabră care se întindea în fața lui.Valentina,decapitată ca în noaptea morții era întinsă pe jos.

–Ce naiba…?

Deodată țipete se auziră de jos.Kate intră fugind în cameră și făcu aceeași descoperire macabră.Vru să o atenționeze dar nu îl putea auzi.Când l-a atins,o vibrație se declanșă în întreaga cameră.Ochii lui aprinși de furie și setea de sânge ce îl mistuia se simțeau încă.Când atacatorul își ridică toporul asupra Katherinei,se văzu pe sine cum îl prinde de gât și îl izbește de perete.Lama toporului trecu pe lângă capul lui dar se feri și scăpă nevătămat.Era spectator la o piesă macabră în care el era actor.Nu reuși să-l oprească pe atacator,pentru că îl lovise în plin cu coada toporului și îl doborâ.

Toată scena se dizolvă într-un amalgam de amintiri ce îl doborâseră.Ușa era la locul ei,mocheta nu era pătată de sângele Valentinei iar ferestrele erau închise ermetic.Căzu la pământ extenuat și respiră cu greu.Ce se petrecea?

4 comentarii la „Chapter:04

  1. Pingback: BANANAAAAA!!! | Lost in Wonderland

Lasă un comentariu